Hoe dan?

Met goed gereedschap natuurlijk!

Scroll down

Gehoord worden door iemand die in je hoofd kruipt. Zonder oordelen. Zonder verwachtingen. Anderen vertellen me dat mijn aanpak bijzonder is. Zelf zou ik eerlijk gezegd niet weten hoe het anders kan. Het gaat erom dat we allebei een goed beeld hebben van wat jij wil.

 

Intake: op papier

We beginnen met een intake. Daar krijg je een verslag van. Ons vertrekpunt staat nu op papier en dat helpt allereerst om je gedachten en gevoel tot rust te brengen. En niets staat in steen gebeiteld, dus we blijven onverminderd flexibel en creatief. Opschrijven is belangrijk, want zo zorgen we voor een soort routekaart waar we regelmatig op terug kijken. Dat levert verrassende inzichten op. ‘Heb ik dat echt gezegd in de intake? Dat moet wel als het daar staat. Onvoorstelbaar.’

 

Organiserend Coachen

Ooit een band geplakt, een bed in elkaar gezet of een muur geschilderd? Mooi. Visualiseer je laatste klus. Heb je hem? Doe die klus in gedachten eens over… alleen nu zónder gereedschap. Exact dat gevoel dus. Praten en ideeën opdoen is goed, maar niet goed genoeg. Dan kom je thuis of op het werk en denk je: ‘Waar moet ik beginnen? Hoe breng ik die adviezen dan in de praktijk?’ Zonder houvast verval je direct in je oude patroon. Daarom ga ik als Organiserend Coach met jou aan de slag met de dagelijkse praktijk. We maken jouw wensen praktisch uitvoerbaar. Heb je daar een handgreep of een voetsteun voor nodig? Nou, dan maken we die.

 

Een kist vol gereedschap

Vanaf hier gaat de ‘gereedschapskist’ verder open en pakken we de tool die we nodig hebben. Elk gereedschap heeft zijn eigen thema naam: misverstanden, geluk, energie, blijven ademhalen, rendementen uit het verleden geven goede informatie, lees eens een boek, schrijf, rond de dag netjes af, bereid de dag van morgen voor, hoe concreter hoe beter, het geheim van langer leven, belangrijke dingen eerst, omdenken, vergadering met jezelf, totale leegschudsessie, gewoontetabel, hou het klein, doe eens aardig tegen jezelf, enzovoort. We kiezen het voor jou benodigde gereedschap en zetten dat in. Elke klus is anders. Maatwerk.

Ter inspiratie een opgave van 4 schrijvers, inspirators op basis waarvan ik werk:

Wouter de Jong, Mindgym Sportschool voor je geest
Petr Ludwig, Einde aan Uitstelgedrag
Wim Hof, Koud Kunstje
Julie Morgenstern, Organiseren van binnen naar buiten