FacebookTwitterLinkedIn
Veranderen doe je zelf

Het leven bestaat uit veranderingen. Jij en je omgeving zijn in permanente staat van verandering. Dat is niet tegen te houden. Je wil wel wat meer invloed op die veranderingen. Maar op een of andere manier wil dat niet lukken.

Zo spraak ik laatst met René. Een redelijk succesvolle, zelfstandige programmeur. Een zogenaamde ZZP-er. Hij bleek veel werk te hebben, maar aan het einde van de maand soms toch te weinig geld.

Programmeren kan hij als de beste, maar administreren lag hem duidelijk minder. Iets wat financieel uiteindelijk zeer nadelige gevolgen kan hebben.
Het eerste wat ik samen met René heb gedaan is zijn doel vast te leggen en zijn motivatie om die te behalen. Van daar uit hebben we gezocht naar een methode die bij hem past.
Leuke is dat hij de oplossing letterlijk zelf kon programmeren. René heeft zelf een methodiek ontwikkelt die bij hem past, een methode die in zijn geval ook uitstekend werkt.
 
Ook hier bleek weer; veranderen doe jezelf. Ik kan je alleen helpen jouw weg er naar toe te vinden. Ik help jou de dynamiek in het veranderingsproces te brengen.
Door doelen te definieren, de juiste motivatie te vinden en samen met jou de weg te vinden die bij je past en realiseerbaar is.
 
Rene plant inmiddels een extra lange vakantie op een zeilcruise langs Zuid-Amerika.